Vraag je BKR gegevens op

Wanneer je geld gaat lenen, een lening wilt oversluiten, een aankoop gaat doen of bijvoorbeeld een abonnement voor je mobiele telefoon gaat afsluiten, dan kan het zijn dat je kredietwaardigheid wordt gecontroleerd. Met andere woorden: men gaat kijken hoe je bij het BKR staat geregistreerd.

lenen met bkr  

Het kan interessant zijn om zelf eens te kijken hoe je eigenlijk staat geregistreerd bij het BKR. Misschien wil je weten of je een gewone lening kunt afsluiten of dat je alleen voor bkr leningen in aanmerking komt. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig.

Je hebt recht om je eigen BKR gegevens in te zien, en dit kan op twee manieren:

Via de bank: Bij alle Nederlandse banken kun je als het goed is de folder Wat doet BKR voor mij? krijgen. Bij deze folder zit een aanvraagformulier dat je moet invullen. Vul je gegevens volledig en naar waarheid in, en lever het aanvraagformulier in bij een medewerker van de bank.
Je moet jezelf kunnen legitimeren als je je gegevens wilt opvragen, neem dus een geldig legitimatiebewijs mee naar de bank.

Het op deze manier aanvragen van je BKR gegevens is helaas niet gratis. Je moet € 4,50 betalen als je het aanvraagformulier inlevert bij de bankmedewerker. Je aanvraag wordt nu opgestuurd naar het BKR, en als alles goed is gegaan worden je gegevens binnen 5 dagen opgestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven.

Je gegevens zelf inzien bij het BKR in Tiel: Je kunt ook zelf je gegevens ophalen, je zult dan persoonlijk naar het BKR in Tiel moeten gaan. Je moet dan wel een afspraak maken. Bel het BKR ten minste drie dagen van tevoren op, geef aan dat je komt om je BKR gegevens op te vragen, en maak een afspraak.

Net zoals bij de bank moet je jezelf kunnen legitimeren en ook in dit geval bedragen de kosten € 4,50. Kijk ook even na op welke tijden het BKR open is op de dag dat je een afspraak hebt gemaakt.

Zoals je ziet is het dus het makkelijkst om je BKR gegevens via de dichtstbijzijnde bank op te vragen. Mocht de bank bij jou in de buurt geen aanvraagformulier hebben of woon je toevallig dichtbij het BKR zelf dan kun je natuurlijk beter langsgaan.

Lenen met BKR

Het is moeilijk geld te lenen met een negatieve BKR registratie, maar niet onmogelijk. Op deze website voorzien wij u van advies en zetten enkele online aanbieders voor u op een rij.

Klik hieronder voor overzicht

wij staan voor u klaar !
negatieve bkr registratie
tips over lenen